• Voor 17:00 uur besteld, morgen in huis.
  • Gratis bezorgen.
  • Het lifestyle merk voor jou!
085-7737888 info@lanomi.com

LANOMI Blogt: Boost Je Carrière In De Zomer!

Opstarten van nieuwe projecten, uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek, stappen maken in je carrière…....het staat allemaal even op een laag pitje. In de zomer lijkt je carrière even haar rustmoment te pakken. Toch hoeft het je niet te weerhouden om deze rustige periode juist goed te benutten om alvast een mooi pad te banen voor jouw carriereboost ná de zomer!

Met deze 5 zomertips ben jij straks meer dan klaar voor de volgende stap in je carrière!
 
Tip 1) Ruim op!
Het is tijd om je mailbox goed op te schonen. Zorg er ook voor dat je het wit van je bureau weer ziet. Archiveer je papieren, bonnen, facturen, administratie en verwijder al het andere wat als vergeten kerstversiering aan je bureau is blijven plakken. Vergeet hierbij vooral je digitale bureaublad van je laptop of desktop niet die ondertussen vol staat met verschillende documenten omdat je nooit tijd hebt gemaakt om deze in het juiste mapje te archiveren. En Dames…..gooi je tas, portemonnee en schrijfmappen open en gooi alle oude en verdwaalde papiertjes of bonnetjes die je nog hebt weg! Verzamel alle visitekaartjes en verwerk relevante contactgegevens in je telefoon, zodat ook deze kaartjes weg kunnen. En wat je eigen visitekaartjes betreft….alleen de kaartjes zonder barstjes, vlekjes en vouwtjes bewaar je. Je werkomgeving is nu carrièreproof!
 
Tip 2)  Werk aan je Social Media profielen
Maak tijd om je profielen op LinkedIn, Facebook, Twitter en Instagram te vernieuwen en te updaten. Plaats bijvoorbeeld een nieuwe foto op je LinkedInprofiel, werk je ervaring en opleidingen bij en scherp je Summary aan. Daarnaast kun je vragen om nieuwe aanbevelingen of heb jij zelf nog een reccomendation te geven aan iemand die dat heeft verdient en/of die jouw recommendation goed kan gebruiken voor een volgende stap in zijn of haar carrière. 
Welke organisaties volg je en check ook of je met alle aanpassingen weer beter vindbaar bent voor recruiters en potentiele werkgevers.  Ook je Twitter en Facebookprofiel kun je weer eens kritisch onder de loep nemen. Zijn je foto’s nog actueel? Klopt de omschrijving van jezelf nog? Zijn er nog interessante mensen en organisaties die je zou kunnen volgen/liken zodat je zelf op de hoogte blijft van voor jou relevante topics? Met een goede opfrisbeurt zijn je profielen weer Personal Brand proof!
 
Tip 3) Geef je CV een update!
Is je CV nog Personal Brand proof of ligt deze al zo lang weggestopt dat je niet eens meer weet in welke mapje het wordt bewaard? Laat de inhoud van je CV genoeg zie wie de persoon achter het cv is en wat je te bieden hebt? Durf je taken duidelijk en uitgebreid te omschrijven in je cv en geen een korte uitleg bij je eigenschappen. Verklaar de "gaten" in je cv en geef uitleg bij je eigenschappen. En is de lay-out van je cv modern genoeg voor deze tijd? Het is voor heel veel mensen een drempel om hun cv echt weer even op te frissen. Velen vinden het vooral lastig omdat je jezelf op een eerlijke maar zo goed mogelijke manier wil neerzetten. Dat vinden we doorgaans lastiger dan dat we het voor een ander moeten doen. Het kan daarom goed zijn om als vriendinnen onder elkaar en/of collega's met een hele goeie (werk)relatie je cv met elkaar uit te wisselen en elkaar feedback te geven op het eindresultaat zodat je met de laatste aanpassingen weer een up to date cv hebt. En nee…..dit is niet alleen nuttig voor actief werkzoekenden. Ook voor interne sollicitaties of als jij wordt benaderd voor een interessante uitdaging die je niet ziet aankomen is het fijn om je profiel Personal Brand proof te hebben!
Lanomi Blogt: Boost Je Carriere In De Zomer
Tip 4) Leer iets nieuws met jouw vakantiefoto’s en filmpjes die je skills vergroten voor je werk. 
Photoshop, Imovie, Engels schrijven, ….’t is niet altijd makkelijk om nieuwe skills onder de knie te krijgen. Toch kan juist de zomerperiode jou de rust en motivatie geven om iets nieuws te leren op een tempo die lekker voelt én met materie die je echt leuk vindt. Denk hierbij aan een filmcompilatie met mooie foto’s, video’s en het juiste muziekje van jouw zomervakantie. Of daag jezelf uit om al je reviews op Tripadvisor of een andere travelplatforum in het Engels te schrijven in plaats van Nederlands. Zo ben je niet met werk bezig, maar is het wel handig dat je behendiger in talen, programma’s of andere skills die handig zijn voor je werk!
 
Tip 5) Plan een kop koffie met jouw top 3 uit je directe netwerk.
Je hebt het altijd te druk gehad om de telefoon in te klimmen en een afspraak te maken met die mensen die je zo graag nog eens zou willen spreken.  Gebruik deze zomerperiode om mensen te benaderen en afspraak voor een kop koffie in te plannen. Heb je hulp nodig in het oriënteren op je toekomst? Heb je een dilemma en zou je graag willen sparen met iemand die expert is in zijn of haar vakgebied? Of heb je een oud klasgenootje, ex-collega’s, kennissen en of relaties die je écht heel graag zou willen spreken om te horen hoe het met ze gaat?  De agenda’s zijn wat minder volgepland met nieuwe projecten, meetings, events en overige agendavullende activiteiten. Het netwerkprincipe van iets komen brengen en halen is niet zo moeilijk. Het belangrijkste hierin is dat je altijd eerlijk aangeeft waarom je iemand benaderd en dat je gewoon lekker jezelf blijft. Begin eerst maar eens met benaderen..... mensen die durven te netwerken halen er altijd veel meer uit dan dat het ze kost!
 
Kortom, de zomer hoeft geen gedwongen rustperiode te zijn waarin je achterover in je tuinstoel blijft zitten. Als je wilt kun je deze tijd juist goed gebruiken om je kennis en vaardigheden te vergroten,  nieuwe relaties op te bouwen en aan je Personal Branding te werken. Zo ben jij straks in september klaar om jouw carrière een boost te geven!
 
LANOMI gaat in elk geval de uitdaging aan. Doe je met ons mee?!